8erlijk Management - e-book

In 8 simpele stappen van worstelend manager naar succesvol leider

  • Auteur: Guido Thys
  • ISBN: 9789082028249
  • Verschenen: 01-04-2016
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Direct te downloaden
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: E-book (EPUB)
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: De Dwarsdenkerij bv
  • Aantal pagina's: 133
€ 15,00

Omschrijving

It's a dirty job, but somebody's got to do it! roept Guido Thys in dit boek uit.

Zijn indringende vraag "bent u nog steeds bezig met de klassieke 19de-eeuwse managementaanpak en -instrumenten, of hebt u zich aangepast aan de 21ste eeuw?" wordt immers niet altijd even gunstig onthaald.

"Alles moet anders!" roepen managers tegen hun organisatie. Dat ze de zaken zelf ook anders moeten aanpakken, komt echter zelden of nooit ter sprake.
Ten onrechte, schrijft Guido Thys, management is geëvolueerd van de oplossing voor problemen naar de oorzaak ervan. Managen is een klotejob geworden: managers zijn nergens populair en leiden aan werkdruk, stress en burn-outs.
Management (à la mba) is niet meer van deze tijd. Het is links en rechts ingehaald en loopt hopeloos 8er. Klanten weten het en klagen 360 graden in de rondte. Medewerkers weten het en schreeuwen het van de daken. Aandeelhouders weten het maar houden het stil.

Meer dan ooit hebben organisaties kaders, leiderschap en gezond verstand nodig. Niemand kan deze rol beter op zich nemen dan u, de manager van nu.
Dit boek biedt u, na een niet altijd even prettig lezende analyse, praktische handreikingen op de 8 punten waarop management 8er loopt. Met het bijbehorende denkboek kunt u zelf aan de slag. Weer de juiste meesters dienen, de focus op de juiste plek leggen, uzelf niet meer buitenspel zetten, echte waarde creëren, de status quo vervangen door een flow, onderscheid in plaats van conformiteit opzoeken, utopieën inruilen voor realisme en allerhande foute instrumenten de deur uitgooien.

Guido Thys gooit zijn dertig jaar ervaring, gesprekken met duizenden managers en zijn encyclopedische bedrijfskundige kennis in de strijd. Als auteur van 16 boeken en met meer dan 2.400 lezingen en workshops is hij een gevestigd dwarsdenker en luis in de pels. It's a dirty job, but…

www.guidothys.nl/8erlijk

Aantal: 1

Ontklooien
Ontklooien

Er wordt wat afgeklooid in onze bedrijven en organisaties.

Tijd om te ontklooien, dus!
Hoe... € 19,45

Opzouten!
Opzouten!

Klanten schreeuwen hun ontevredenheid van de daken. Leveranciers horen het niet omdat zij stug voortbouwen op wat... € 28,00

Ontklooien
Ontklooien

Er wordt wat afgeklooid in onze bedrijven en organisaties.

Tijd om te ontklooien, dus!
Hoe... € 15,70

Ontklooien
Ontklooien

101 quotes om aan uw baas te vertellen wat u altijd al hebt willen zeggen maar nog nooit gedurfd hebt

Er... € 15,70

Opzouten!
Opzouten!

Volgens klanten kunnen de meeste leveranciers gewoon opzouten.
Dat verklaart waarom evaluatiecijfers niet... € 19,00

Zombiebusiness
Zombiebusiness

Pas op voor de levende doden in uw organisatie: ze verpesten uw werkplezier en uw productiviteit. Door deze zombies... € 18,99