Oscar Wilde omnibus

De gelukkige prins en andere verhalen; Het spook van Canterville; De Profundis (vanuit de Diepten)

  • Auteur: Oscar Wilde
  • ISBN: 9789492228383
  • Verschenen: 28-05-2015
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Ongeveer 5-7 werkdagen
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Calbona Uitgeverij
  • Aantal pagina's: 202
€ 20,00

Omschrijving

In deze omnibus vindt u drie prachtige verhalen van Oscar Wilde, de beroemde 19e-eeuwse (toneel)schrijver, dichter, estheet, redacteur van tijdschriften en recensent voor de Pall Mall Gazette. Oscar is altijd een idealist geweest, een wereldverbeteraar, iemand die immer streefde naar perfectie. Volmaakt zijn ze zeker zijn boeken. In De Gelukkige Prins en andere verhalen laat hij zien hoe hij begaan is met de mens die lijdt door ziekte of armoede. Op subtiele wijze hekelt hij de domheid der rijken en zet aan tot gelijkheid voor ieder mens. Hij waarschuwt de lezer voor ondeugden als egoïsme, verwaandheid en valse vriendschap. Dat alles plaatst hij in decors waarin de schoonheid van de natuur uitgebreid wordt belicht. De natuur, een van zijn grootste passies. Met ongekende woordenpracht schildert hij de beelden die zullen opdoemen in de hoofden van de lezer.

In Het Spook van Canterbury kan de lezer ontspannen kennis maken met zijn bijzondere humor. Een verhaal om heerlijk onderuit gezakt van te genieten. Dit verhaal is vooral zo bijzonder, omdat deze keer voor de afwisseling het spook tot waanzin wordt gedreven.

De Profundis is een lange brief die hij tijdens zijn gevangenschap schreef. Hij beschrijft zijn lijden en verlangen naar vrijheid. Het allerbelangrijkste is echter de gedaanteverwisseling van een terneergeslagen verbitterd mens naar een mens die zijn vijanden vergeeft en een nieuw leven wil beginnen na zijn vrijlating. Helaas is door de gevangenschap zijn gezondheid sterk achteruit gegaan en had hij voor goed afgedaan bij de mensen die hem ooit bewonderden. In armoede stierf hij 2 jaar later in ballingschap in Frankrijk.
Het portret van Dorian Gray
Het portret van Dorian Gray

Dorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder... € 17,50

Het Granaatappelhuis
Het Granaatappelhuis

Het Granaatappelhuis (oorspronkelijke titel: A House of Pomegranates) is een collectie sprookjes. De bundel... € 11,95

The Importance of Being Earnest,
The Importance of Being Earnest,

The Importance of Being Earnest, A Trivial Comedy for Serious People is a play by Oscar Wilde. First performed on... € 12,50