Nieuws

De berg van Ilias

Lathum, september 2017 - Met veel trots kondigen auteur Lilian Kars en illustrator Steffie Padmos de verschijning aan van hun tweede gezamenlijke boek. Na het product van hun eerste samenwerking, de ontdekkingsreis van een waterdruppel in More than a me als Engelstalige en Hee, ik ben Zee! als Nederlandstalige versie, is vanaf 12 oktober a.s. het verhaal van de dorpsjongen Ilias en zijn leermeester officieel verkrijgbaar.

 

Om dit heuglijke feit te vieren, presenteren de auteur en de illustrator De berg van Ilias en Ilias’ Mountain aan het begin van de Kinderboekenweek in hun beider woonomgeving. Op zaterdag 7 oktober vindt de presentatie van 13:00 tot 15:00 uur plaats bij De Hoornse Boekhandel, Grote Noord 11, 1621 KD Hoorn. En op zondag 8 oktober is de presentatie van 16:30 tot 18:00 uur bij Boekhandel Pampus, KNSM-Laan 303, 1019 LE Amsterdam. Voor een hapje en een drankje is gezorgd.

 

Tijdens beide presentaties zal auteur Lilian Kars een inleiding houden op het boek. Illustrator Steffie Padmos is vanzelfsprekend ook aanwezig. In het presentatieweekend, dus nog vóór de officiële verschijningsdatum, kunt u de boeken direct aanschaffen. Daarbij krijgt u een extra aandenken cadeau. Uiteraard zijn ook More than a me en Hee, ik ben Zee! dan verkrijgbaar.

 

Het inzicht van Ilias

De berg van Ilias / Ilias’ Mountain is het tweede geïllustreerde (kinder)boek van Lilian Kars en Steffie Padmos. Het boek is geschreven voor een iets oudere doelgroep dan Hee, ik ben Zee! en is een echt leesboek voor kinderen vanaf groep zeven. Net als het verhaal van Druppel in Hee, ik ben Zee! is het verhaal van Ilias gebaseerd op een quote van een wijsgeer. In De berg van Ilias staat de uitspraak ‘Het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar om wat je ziet’ van Henry David Thoreau centraal. Dankzij zijn grote vriend, de bakker van het dorp, maakt Ilias kennis met deze leefregel. Hij leert dat een mens misschien een zware rugzak kan hebben, maar dat het er om gaat wat je er mee doet. Dit inzicht verandert niet alleen het leven van Ilias, maar ook van de mensen om hem heen.

 

De berg van Ilias / Ilias’ Mountain is uitgegeven door Tiny Tree Children’s Books. Beide taalversies zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar bij de Nederlandse en Belgische boekhandel.

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen:

Remco Künne (06-21593999; remco[at]sirqls.eu) of Paul Janssen (06-51113928; paul[at]sirqls.eu)

 

Hee, ik ben Zee!

Lathum, oktober 2016 - Hee, ik ben Zee! is een ontdekkingsverhaal. Een kleine waterdruppel leert, door zijn avonturen en de vrienden die hij tijdens zijn reis maakt, dat hij niet alleen is op de wereld en bovendien niet alleen maar een druppel in de oceaan is. Het verhaal is voorzien van prachtige in aquarel uitgevoerde spreads die de wereld, gezien door Druppels ogen, in detail weergeven. Dit prentenboek is bedoeld voor een jonger publiek, maar zijn pracht en boodschap zal iedereen die het leest raken.

 

De wording van Hee, ik ben Zee! is een wonderlijke geschiedenis. Zo’n 15 jaar geleden schreef Lilian Kars een kinderverhaal in rijmvorm gebaseerd op een quote van de wijsgeer Rumi: “je bent niet alleen een druppel in de oceaan, je bent de hele oceaan in een druppel.” Destijds was het luchtige verhaal met een spirituele boodschap een brug te ver voor de Nederlandse uitgevers. Lilian vertaalde het verhaal naar het Engels voor haar familie in Australië en toen zij jaren later in Steffie Padmos de illustrator ontmoette die haar verhalen in beelden kon vangen, kwam Steffie met de suggestie om het verhaal onder de aandacht van Engelse uitgevers te brengen. Matthew James Publishing was direct enthousiast en bracht in 2015 de Engelse versie als More than a me uit binnen de kinderboekendivisie Tiny Tree Children’s Books. Het boek werd een succes en zelfs ‘geadopteerd’ door War Child. Op maat van de illustraties vertaalde Lilian het verhaal weer terug naar het Nederlands. Deze Nederlandse versie ziet nu, eveneens onder de vlag van Tiny Tree en in samenwerking met sirqls Publishing het licht in een unieke uitgave met extra kleurplaten. Tijdens de officiële presentatie op 20 november a.s. zullen zowel de auteur als de illustrator aanwezig zijn om de boeken te signeren. 10% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar War Child. (Klik hier voor de actiepagina.)

 

Een aantal recensies:

- “Rijke, filosofische vertelling die startpunt kan zijn voor een gesprek en groeiend (milieu)bewustzijn.” - NBD Biblion
- “Een liefdevol verhaal, dat je, ook als volwassene, even na laat denken over wie je bent en wie je wil zijn.” - MabSwaegh, Zwaag (via bol.com)
- “In een woord, prachtig!” - Steffiecb, Medemblik (via bol.com)
- “Echt een prentenboek dat ik vaker cadeau ga geven!” - LindaAnn, Almere (via bol.com)
- “Beeldschoon boekje voor kinderen en volwassen kinderen.” - Sammiesdream, Venhuizen (via bol.com)
- “De tekst is volledig op rijm, gegoten in een mooi metrum wat voorlezen prettig maakt.” - NBD Biblion

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen:

Remco Künne (06-21593999; remco[at]sirqls.eu) of Paul Janssen (06-51113928; paul[at]sirqls.eu)